Home / Συνταγές / Αρνάκι στη γάστρα με γλυκοπατάτες
7 Ιανουάριος, 2016

Αρνάκι στη γάστρα με γλυκοπατάτες

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Yλικά:

  • 1 χεράκι ή μπούτι αρνίσιο 2 κιλά
  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες κόκκινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 κολοκύθια ολόκληρα
  • 3 καρότα ολόκληρα
  • 4 σκ.σκόρδο κομμενες
  • 2 κόκκινες πιπεριές (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ.ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 λεμόνια τον χυμό και το ξύσμα
  • 2 κ.σ.μουστάρδα
  • 1/2 φλ.κρασιού λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το αρνάκι και το σκουπίζουμε.Το τρίβουμε με το αλάτι και το πιπέρι,του ανοίγουμε μερικές τρύπες και βάζουμε μέσα το σκόρδο.         Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα  κολοκύθια και τα βάζουμε μαζί με τις γλυκοπατάτες στη γάστρα. Χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο το λεμόνι,το ξύσμα, το  λάδι,τη μουστάρδα,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και το θυμάρι και ρίχνουμε το μισό στα λαχανικά,τα ανακατεύουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Από πάνω βάζουμε το αρνάκι και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο.

arni

Σκεπάζουμε τη γάσρα και ψήνουμε για 1\2 με 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.  Στην  συνέχεια  ανοίγουμε την γάστρα και ψήνουμε για ένα τέταρτο σε αέρα και grill εναλλάξ για να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!

αρνι 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *