Home / Συνταγές / Μπιφτέκια γεμιστά
10 Οκτώβριος, 2015

Μπιφτέκια γεμιστά

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά:

  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι  μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι  δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.σ. ketchup
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 2 αβγά
  • 400 γρ κασέρι ligth κομμένο σε κύβους
  • 5 μέτριες ντομάτες κομμένες στη μέση
  • λίγη ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το κασέρι) για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  • Μετά τα πλάθουμε και παίρνουμε ένα κύβο από το  τυρί και το τοποθετούμε  πάνω στα  μπιφτέκια  πιέζοντάς το να μπει μέσα.
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι τοποθετούμε μία λαδόκολα  και βάζουμε επάνω  τα γεμιστά μπιφτέκια. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C  στον αέρα μέχρι να ροδίσουν (περίπου 50 λεπτά).
  • 10 λεπτά πριν ψηθούν τοποθετούμε στο ταψί τις ντομάτες αλατισμένες.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας με ρύζι  basmati  βρασμένο μαζί με ένα φλυτζάνι ανάμικτα κατεψυγμένα λαχανικά και τις ψημένες ντομάτες.

biftekia

Καλή σας όρεξη!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *