Home / Συνταγές / Χούμους με ρεβίθια
14 Φεβρουάριος, 2021

Χούμους με ρεβίθια

Posted in : Συνταγές on by : Angela

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ. ρεβίθια κατά προτίμηση αποφλοιωμένα
  • 2 μέτρια λεμόνια το χυμό
  • το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. ταχίνι με stevia (100 gr)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  • αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια αφού πρώτα τα πλύνουμε.                                                                                                                                           Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε  και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε το νερό που έβρασαν γιατί θα μας χρειαστεί.                                                                                                                                                                        Στο κάδο του blender βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το ταχίνι και τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε καλά. Μετά προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν η σαλάτα είναι πολύ σφιχτή ρίχνουμε στο blender 2-3 κ.σ. από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια ή τόσες όσες χρειάζονται για να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση σύμφωνα με το γούστο μας. Σερβίρουμε το χούμους σε βαθύ πιάτο και από πάνω ρίχνουμε λίγο λάδι και καπνιστή πάπρικα. Συνοδεύουμε με αραβικές πίτες ψημένες. Είναι μία πολύ νόστιμη και εύκολη αραβική συνταγή και σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο.

.