Home / Συνταγές / Γίδα σούπα
26 Ιανουάριος, 2016

Γίδα σούπα

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά:

  • 2 κιλά γίδα χεράκι κομμένο σε μερίδες
  • ένα μάτσο σέλινο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 καρότα
  • 4 κολοκύθια
  • 3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 3 δαφνόφυλλα
  • λίγη ρίγανη
  • τον χυμό από 3 λεμόνια
  • 2 κ.σ.λάδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά την γίδα,την καθαρίζουμε από τα πολλά λίπη και την βάζουμε στην χύτρα μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει. Την ξαφρίζουμε καλά και μετά προσθέτουμε τον μισό χυμό λεμονιού,το πιπέρι,το μισό σέλινο, το 1 κρεμμύδι και τα δαφνόφυλλα,κλείνουμε την χύτρα και αφού σφυρίξει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.

Μόλις γίνει ανοίγουμε την χύτρα,σουρώνουμε την σούπα σε άλλη κατσαρόλα και βάζουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα  λαχανικά,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μετά  ρίχνουμε  το υπόλοιπο λεμόνι και το λάδι και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε αυγοκόβουμε την σούπα αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Σερβίρουμε την σούπα και χωριστά την γίδα με λίγο λαδολέμονο και ρίγανη από πάνω.

Είναι ένα χειμωνιάτικο,πεντανόστιμο πιάτο!

gida soupa

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *