Home / Συνταγές / Καλαμάρια γεμιστά
23 Αύγουστος, 2015

Καλαμάρια γεμιστά

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά:

  • 5 καλαμάρια μεγάλα φρέσκα ή κατεψυγμένα (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε θράψαλα)
  • λίγο ελαιόλαδο περίπου 3 κουταλιες σούπας
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 σκελίδα σκορδο
  • 1 κομμάτι φέτα χαμηλών λιπαρών 200 γρ.τριμμένη
  • 2 ντομάτες σε κύβους χωρίς τους σπόρους
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και ξεχωριζουμε τα πλοκάμια απο τις κουκούλες.Αφαιρούμε το δέρμα.

DSC_0051 ν

Καθαριζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.

IMG_20150813_112715 ν

Βάζουμε λιγο νερό σε κατσαρόλα και αχνίζουμε τα κρεμμύδια, τις  πιπεριές, το σκόρδο,τα μυρωδικά  για περίπου 5 λεπτά .Προσθέτουμε  την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά με ανοικτή την κατσαρόλα για να πιούν το νερό τους και  να μαραθούν.Όταν μαραθούν προσθέτουμε το λάδι και την φέτα κομμένη σε κύβους  και τραβάμε απο την φωτιά.Αλατοπιπερώνουμε και η γέμιση είναι έτοιμη.

IMG_20150813_120944 ν

Παίρνουμε τις κουκούλες από τα καλαμάρια και τις γεμίζουμε με την γέμισή μας.Αφού γεμίσουμε τις κουκούλες τις κλείνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην μας βγει η γέμιση έξω.Τοποθετούμε τα γεμιστά μας καλαμάρια σε ταψί.Από πανω απο τα καλαμάρια βαζουμε την υπόλοιπη γέμιση  που έχει  μείνει .Από πάνω βάζουμε  λίγο λαδι .Προσθέτουμε και τα πλοκάμια.Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς σκεπασμένα να βράσουν για 10 λεπτά περίπου και μετά τα ξεσκεπάζουμε,βάζουμε τον φούρνο στο grill  και τα αφήνουμε για 6-7  λεπτα περίπου από κάθε πλευρά ανάλογα με τον φούρνο .Αν δεν έχουμε μεγάλα καλαμάρια χρησιμοποιούμε και μικρότερα.

IMG_20150813_142831 ν

Είναι μία πολύ νόστιμη συνταγή και συνοδεύεται θαυμάσια με ούζο ή τσίπουρο.

Καλή σας όρεξη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *