Home / Συνταγές / Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι
17 Απρίλιος, 2020

Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά:

600 gr φαρίνα κόκκινη περίπου

3/4 ποτηριού ελαιόλαδο

2 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό

1 ποτήρι ζάχαρη καρύδας

1 κ.σ. κανέλα

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.γλ. baking powder

σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Βάζουμε μέσα στη φαρίνα την κανέλα και το baking powder και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά στο μπολ με τα υγρά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή που όμως  να  πλάθεται.  Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα  και τοποθετούμε τα κουλουράκια που πλάσαμε.

Από πάνω βάζουμε σουσάμι. Γίνονται περίπου 2 ταψιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Καλή απόλαυση!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *