Home / Συνταγές / Κρέπες με κιμά κοτόπουλου
17 Δεκέμβριος, 2015

Κρέπες με κιμά κοτόπουλου

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά:

  • 1 πακέτο κρέπες Κανάκη (10 κρέπες)
  • 700 γρ κιμά φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 κουτί ντομάτες στον  τρίφτη Μπάρμπα Στάθη 500 γρ.
  • 2 κ.σ.πελτέ αραιωμένο σε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 ποτήρι μανιτάρια κομμένα κονσέρβας
  • 250 γρ. regato light
  • 1 βάζο σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα σπιτική
  • 1/2 ποτήρι ε.π.ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε στην χύτρα το μισό λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Μετά προσθέτουμε τις τομάτες στον τρίφτη,τον πελτέ,τον μαιντανό,τον δυόσμο,τα μπαχαρικά,  το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε την χύτρα και μόλις σφυρίξει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και ψήνουμε για μισή ώρα. Μόλις γίνει η γέμιση ανοίγουμε την χύτρα , την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε το μισό τυρί και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

κρέπες με κιμά κοτόπουλου 1

Έπειτα γεμίζουμε τις κρέπες με τον κιμά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Πάνω από κάθε κρέπα κατά μήκος, βάζουμε 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και από πάνω τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να λειώσει το τυρί. Δεν φαντάζεστε πόσο νόστιμες κρέπες είναι!

krepes

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *