Home / Συνταγές / Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας
15 Φεβρουάριος, 2016

Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας

Posted in : Συνταγές on by : Angela

ΥΛΙΚΑ :

Για το μοσχάρι:

  • 1,5 κιλό  μοσχάρι ελιά σε μικρά κομμάτια
  • 3 καρότα σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα
  • 4 ντομάτες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας πελτές
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3 δαφνόφυλλα
  • αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ.κανέλα
  • 1 κ.γ.μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ.καφέ ε.π.ελαιόλαδο

Για τον πουρέ μελιτζάνας:

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 ποτήρια γάλα 2% λιπαρά
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Telia  3% λιπαρά
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. τυρί Regato light τριμμένο
  • 150 gr. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ μαργαρίνη light

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το κρέας. Σοτάρουμε στην χύτρα στο μισό λάδι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να μαραθούν σε μέτρια φωτιά και τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα. Μέσα στο αρωματισμένο λάδι σοτάρουμε το κρέας καλά γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές. Το σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα καρότα, τις ντομάτες, τα δαφνόφυλλα, τον πελτέ αραιωμένο σε 1/2 ποτήρι νερό, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Κλείνουμε την χύτρα και μόλις σφυρίξει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στη μισή και ψήνουμε για 1 ώρα.

Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τον πουρέ.

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις τρυπάμε σε 4-5 σημεία με ένα πηρούνι.

Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και grill εναλλάξ. Μόλις μαλακώσουν τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις ψιλοκόβουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το 1 1/2 ποτήρι γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το ζεσταίνουμε. Στο υπόλοιπο κρύο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη, τα τυριά και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το μοσχάρι με την σάλτσα του, προσθέτουμε και τον πουρέ και καλή μας όρεξη!

moshari

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *