Home / Συνταγές / Σκορδαλιά με ψωμί ολικής άλεσης
25 Μάρτιος, 2016

Σκορδαλιά με ψωμί ολικής άλεσης

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά:

  • 5 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ.ξύδι
  • 1 λεμόνι τον χυμό
  • 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα σε νερό.

Στο blender βάζουμε τα σκόρδα, το λάδι, το ξύδι και το λεμόνι και τα χτυπάμε καλά. Μετά βάζουμε το ψωμί αφού το στύψουμε πρώτα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται το λάδι και το αλάτι.

Είναι μία αλλοιώτικη σκορδαλιά το ίδιο νόστιμη αλλά πιό υγιεινή. Συνοδεύει θαυμάσια τον παστό μπακαλιάρο ή τα παντζάρια.

σκορδαλια

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *