Home / Συνταγές / Σολομός στο φούρνο με πορτοκάλι
29 Μάρτιος, 2018

Σολομός στο φούρνο με πορτοκάλι

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά:

  • 1 κιλό σολομό φιλέτο σε φέτες χωρίς το δέρμα
  • το χυμό από 1 πορτοκάλι
  • το χυμό και το ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ.ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το σολομό το σκουπίζουμε και τον αραδιάζουμε σε ένα ταψί.

Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαιντανό, καλά σε ένα μπολ.

solomos me portokali

Περιχύνουμε το σολομό και κουνάμε το ταψί ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον να μαριναριστεί.

solomos me portokali

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα στη μέση του φούρνου και ψήνουμε το σολομό για 20 λεπτά από τη μία πλευρά. Ενδιάμεσα βγάζουμε το ταψί και περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα του. Μετά το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στη θέση αέρα και grill .

Σερβίρουμε σε μία πιατέλα, περιχύνουμε από πάνω με λίγη από τη σάλτσα του ταψιού και γαρνίρουμε με φέτες πορτοκάλι και μαιντανό ψιλοκομμένο. Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.

solomos me portokali

solomos me portokali

Είναι μία πεντανόστιμη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *