Home / Συνταγές / Σουτζουκάκια κοτόπουλου
22 Σεπτέμβριος, 2015

Σουτζουκάκια κοτόπουλου

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 2 αβγά
  • 3 σκελ. σκόρδο τριμμένες
  • 2  μεγάλα κρεμμύδια  τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 ποτήρι νιφάδες βρώμης (μουσκεμένες σε 1 ποτήρι κόκκινο κρασί και στυμμένες)
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λάδι
  • 2  κ.γ. κοφτό κύμινο
  • 1 κ.γ.πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.γ.  γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 3 ντομάτες μεγάλες τριμμένες ή 1 κουτί ντομάτες στον τρίφτη 500 γρ.
  • 3 κ.σ. πελτέ διαλυμένο σε νερό (2 ποτήρια )
  • 1 σκελ. σκόρδο τριμμένη
  • 1 φλ.καφέ λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για γαρνίρισμα)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

 

  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με όλα τα υλικά της και την αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
  • Φοράμε γάντια,τα βρέχουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσει ο κιμάς και πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα.Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολα λαδομένη ελαφρά.

soutzoukakia

  • Ψήνουμε τα σουτζουκάκια σε προθερμασμένο  φούρνο επιλέγοντας αέρα και grill εναλλάξ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  • Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε,τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα  και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι καστανό με λαχανικά  ή πατάτες φούρνου και γαρνίρουμε με μαιντανό.
  • Δοκιμάστε τα !

soutzoukakia kotopoulou

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *