Home / Συνταγές / Ξιφίας σουβλάκι
16 Σεπτέμβριος, 2015

Ξιφίας σουβλάκι

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά:

  • 2  φέτες ξιφία (1 κιλό)
  • 3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε κομμάτια (κόκκινη, πράσινη,κίτρινη)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (για γαρνιτούρα)
  • λίγη ρίγανη ξερή
  • λίγο θρούμπι ξερό
  • χυμό 1 λεμονιού (για το μαρινάρισμα)
  • λίγο ελαιόλαδο (για το μαρινάρισμα)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8-9 καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση:

  • Αφαιρώ το δέρμα του ξιφία και το κόκαλο στην μέση και κόβω τον ξιφία σε ισομεγέθης κύβους,  μεγάλους για να μην ξεραθεί το ψάρι στο ψήσιμο.
  • Φτιάχνω την μαρινάδα με το λεμόνι, το λάδι, την ρίγανη, το θρούμπι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετώ μέσα  τα κομμάτια του ξιφία για 1 ώρα περίπου.
  • Παίρνω ένα καλαμάκι και περνάω 1 κομμάτι ξιφία μετά ένα κομμάτι κρεμμύδι, μετά πάλι ξιφία μετά ντομάτα, ξιφία, πιπεριά κ.ο.κ. θα εναλλάσσονται τα λαχανικά με τον ξιφία με οποιαδήποτε σειρά. Όταν είναι έτοιμα τα αλατοπιπερώνω. Γίνονται περίπου 9 σουβλάκια.

IMG_20150912_134529 ν

  • Έχω ζεστάνει από πριν το grill του φούρνου και ψήνω τα σουβλάκια στο μεσαίο ράφι για να μην αρπάξουν, συνολικά για 8-10’ γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα. Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε προθερμασμένη ψηστέρα ή tepanyaki. Σερβίρω με λίγο λαδολέμονο, και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το συνοδεύουμε με χόρτα και κολοκυθάκια βραστά.
  • Τα καλαμάκια για σουβλάκια τα έχω προηγουμένως μουλιάσει σε νερό για να μην καούν στο grill. Είναι ένα νόστιμο, γρήγορο κι ελαφρύ πιάτο με πολύ λίγες θερμίδες!

IMG_20150912_141320 ν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *