25 Απριλίου, 2021
Χαλβάς με cranberries και ζάχαρη καρύδας

ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 φλ. ε.π.ελαιόλαδο
- 2 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:
- 4 φλ. νερό
- 2,5 φλ. ζάχαρη καρύδας
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 φλ. cranberries χωρίς ζάχαρη, με χυμό μήλου ( στα super markets)
- 1 φλ καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 4-5 καρφάκια γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Μετά σβήνουμε το μάτι και σουρώνουμε το σιρόπι. Βάζουμε το λάδι σε βαθειά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και να γίνει πιο σκούρο. Μετά ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα το σιρόπι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Προσοχή γιατί πετάγεται! Μόλις πήξει ο χαλβάς τον αδειάζουμε σε μία φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το σερβίρουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα. Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό και με πολύ θερμίδες. Δοκιμάστε το!