ΑρχικήΣυνταγές Πίτα λαχανικών

Πίτα λαχανικών

Posted in : Συνταγές on by : Angela

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας κατά προτίμηση “Ζύμη Ψαχνών” ή άλλο της αρεσκείας σας
  • 200 γρ φέτα κατσικίσια θρυμματισμένη με το χέρι (προαιρετικά)
  • 3 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες
  • 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι αχνίζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να πιούν τα υγρά τους. Μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος βάζουμε και την φέτα και ανακατεύουμε. Αν δεν θέλουμε τη φέτα μπορούμε να τη παραλείψουμε. Η πίτα γίνεται εξ ίσου καλή. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Πίτα λαχανικών

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  Στρώνουμε σε ένα ταψί 35 Χ 40 πέντε  φύλλα κρούστας τριμμένα, αλείφοντας τα με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο. Μετά ρίχνουμε μέσα τη γέμιση που έχει κρυώσει, και σκεπάζουμε με 4 φύλλα κρούστας που τα αλείφουμε και αυτά με ελαιόλαδο ανάμεσα. Το τελευταίο φύλλο το αλείφουμε με λάδι και το ραντίζουμε με νερό. Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω σουσάμι άσπρο και μαύρο. Ψήνουμε περίπου 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμο. Πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή χαμηλών λιπαρών και θερμίδων. Δοκιμάστε την!