16 Φεβρουαρίου, 2021
Σοκολατένιο κέικ χωρίς ζάχαρη, με αλεύρι ολικής.

ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ πραλίνα φουντουκιού με stevia
- 4 αβγά
- ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 βανίλια
- 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1/2 φλ. κράνμπερι αποξηραμένα με χυμό μήλου ή σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το baking powder και τη βανίλια και χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός. Μετά προσθέτουμε τη πραλίνα φουντουκιού με stevia και χτυπάμε καλά με το μίξερ. Προσθέτουμε τα άλευρα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τα κράνμπερι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα στρογγυλή ή μακρόστενη που έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο και έχουμε πασπαλίσει με κακάο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι και αν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το βάζουμε σε μία πιατέλα και το πασπαλίζουμε με stevia. Είναι ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο γλυκό κατάλληλο για τον καφέ ή το τσάι σας με πολύ μειωμένες θερμίδες. Δοκιμάστε το!