ΑρχικήΣυνταγές Κριθαρότο με γαρίδες

Κριθαρότο με γαρίδες

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά:

  • 3/4 kg γαρίδες φρέσκες ολόκληρες
  • 1 πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντομάτες στο τρίφτη
  • 1/2 φλ ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο φρέσκο
  • 1/2 φλ ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 φλ τυρί τριμμένο light της αρεσκείας σας
  • 800 γρ νερό περίπου
  • 1/2 φλ κρασί λευκό

Εκτέλεση:

Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.

Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Μετά  σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαιντανό , το βασιλικό αλατοπιπερώνουμε  και ανακατεύουμε. Τα βράζουμε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε το 1/3 από το νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί  ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μια κουτάλα για να μη κολλήσει. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για 10-15 λεπτά προσθέτοντας το  νερό μέχρι να τελειώσει  και να χυλώσει το κριθαράκι.

Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε,  προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο,  το τριμμένο τυρί   και τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.

Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Ιδανικά συνοδεύεται με ούζο ή τσίπουρο.

Καλή σας απόλαυση!