26 Σεπτεμβρίου, 2020
Κριθαρότο με γαρίδες
Posted in : Συνταγές on by : Angela
Υλικά:
- 3/4 kg γαρίδες φρέσκες ολόκληρες
- 1 πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κουτί ντομάτες στο τρίφτη
- 1/2 φλ ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο φρέσκο
- 1/2 φλ ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 φλ τυρί τριμμένο light της αρεσκείας σας
- 800 γρ νερό περίπου
- 1/2 φλ κρασί λευκό
Εκτέλεση:
Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Μετά σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαιντανό , το βασιλικό αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα βράζουμε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το 1/3 από το νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μια κουτάλα για να μη κολλήσει. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για 10-15 λεπτά προσθέτοντας το νερό μέχρι να τελειώσει και να χυλώσει το κριθαράκι.
Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το τριμμένο τυρί και τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Ιδανικά συνοδεύεται με ούζο ή τσίπουρο.
Καλή σας απόλαυση!