20 Μαρτίου, 2023
Ψαρονέφρι με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ:
- 2 ψαρονέφρια κομμένα σε φέτες πάχους 2 cm
- 500 gr μανιτάρια λευκά σε φέτες
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.γλ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαργαρίνη light
- αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ telia 3% λιπαρά
- 2 φλ βρασμένο αναποφλοίωτο ρύζι basmati με κτψ λαχανικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το μισό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μετά αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Το ψαρονέφρι είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati βρασμένο με κτψ λαχανικά, κουρκουμά και 1 κ.σ μαργαρίνη light.
Είναι ένα πεντανόστιμο γεύμα χαμηλών θερμίδων που αξίζει να δοκιμάσετε!