4 Σεπτεμβρίου, 2015
Μπούτια γαλοπούλας με λαχανικά

Υλικά:
- 2 μπούτια γαλοπούλας κομμένα στη μέση
- 4 καρότα κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 4 κολοκύθια κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή ροδέλες
- 3 κ.σ. λάδι
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,θυμάρι
- 4 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω τον χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, το ξύσμα, το λάδι, την μουστάρδα, την ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάω με σύρμα για να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα ταψί βάζω τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια κομμένα. Ρίχνω το μισό μείγμα των υγρών, ανακατεύω καλά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το σκόρδο.
Με το υπόλοιπο μείγμα αλοίβω τα μπούτια γαλοπούλας, τα τοποθετώ πάνω από τα λαχανικά, αλατοπιπερώνω κατά βούληση και πασπαλίζω με θυμάρι και ρίγανη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα γιά μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα. Ενδιάμεσα γυρίζω τα μπούτια και από την άλλη πλευρά να ροδίσουν
Η γαλοπούλα είναι ένα κρέας με χαμηλά λιπαρά και θερμίδες, και προσθέτωντας και τα λαχανικά αντκαθιστώντας μέρος από τις πατάτες κερδίζουμε θερμίδες. Επίσης βάζουμε λίγο λάδι και έτσι το φαγητό γίνεται πιό ελαφρύ.
Καλή σας όρεξη!