23 Αυγούστου, 2015
Κοτόπουλο φιλέτο με χρωματιστές πιπεριές

Υλικά:
- 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 3 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πορτοκαλί
- 2 πιπεριές κίτρινες
- 2 κρεμμύδια
- 1 φλ.καφέ ούζο
- 2 κ.σ. γλυκάνισο σπόρους
- αλάτι – πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- τον χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ corn flour
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
Κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε φέτες.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα σωτάρουμε σε ΄κατσαρόλα με τις 2 κουταλιες λάδι μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα αποσύρουμε από την φωτιά και στο ίδιο σκεύος σωτάρουμε το κοτόπουλο.Μόλις σωταριστεί προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ,γλυκάνισο και τζίτζερ και σβήνουμε με το ούζο.Αφήνουμε να εξατμιστεί το ούζο ανακατεύοντας και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό,τα καρότα,τα κολοκυθάκια και χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μετά διαλύουμε το corn flour στον χυμό λεμονιού προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού.
Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη!