1 Αυγούστου, 2015
Τυρόπιτα

Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 500 γρ. regato light τριμμένο
- 2 αυγά
- 750 γρ. γάλα φρέσκο light 1% λιπαρά
- 1/2 φλ. καφέ λάδι για τα φύλλα
- 1 φακελάκι σουσάμι άσπρο
- μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30 χ 40 cm και στρώνουμε 2 φύλλα λαδωμένα ένα προς ένα. Μετά στρώνουμε 2 φύλλα ζαρωμένα και λαδωμένα ανάμεσα και από πάνω ρίχνουμε λίγο τυρί. Συνεχίζουμε με άλλα 2 φύλλα ζαρωμένα και λαδωμένα και μετά τυρί ώσπου να τελειώσει το τυρί και να μείνουν 2 φύλλα που τα απλώνουμε από πάνω από την τυρόπιτα ίσια όχι ζαρωμένα. Μετά κόβουμε την τυρόπιτα μέχρι τον πάτο και χτυπάμε στο μιξερ το γάλα με τα αυγά και το μοσχοκάρυδο και την περιχύνουμε. Περιμένουμε να απορροφήσει τα υγρά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.