28 Φεβρουαρίου, 2016
Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

Υλικά:
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 3/4 φλ ρύζι καστανό
- 1 αβγό
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 καρότα σε μικρά κομμάτια
- 2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένα
- 1 μικρή σελινόριζα τριμμένη
- μερικά φύλλα διόσμου ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- τον χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αβγολέμονο:
- 1 αβγό
- τον χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ.γεμάτες κορν φλάουρ
- μία κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Telia 3% λιπαρά
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με μπόλικο ζεστό νερό και το αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά, εκτός από τα 2 καρότα σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε και το ρύζι καλά στραγγισμένο και τα ζημώνουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα 2 καρότα σε μικρά κομμάτια και τα γιουβαρλάκια που έχουμε πλάσει σε μικρά μπαλάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την κουνάμε καλά να πάει παντού.
Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αβγό και προσθέτουμε το λεμόνι με το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε στο μίγμα ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινούμε καλά μέχρι να πήξει ο ζωμός. Αφήνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα 2-3 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να ψηθεί το αβγό.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με μπόλικο ζωμό.