ΑρχικήΣυνταγές Χταπόδι “ψητό κατσαρόλας”

Χταπόδι “ψητό κατσαρόλας”

Posted in : Συνταγές on by : Angela

  Υλικά:

  • 1 χταπόδι 1.500 γρ.περίπου
  • 1 φλ.καφέ ξύδι δυνατό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.σ.λάδι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη ρίγανη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το χταπόδι. Κόβουμε το κεφάλι,το ανοίγουμε στη μέση και βγάζουμε τα εντόσθια. Μετά βγάζουμε τα δόντια του και το κόβουμε ανά δύο πλοκάμια. Το πλένουμε πολύ καλά.

Σε μία χύτρα ταχύτητας βάζουμε το ξύδι, και ανοίγουμε την χύτρα να κάψει. Τοποθετούμε μέσα το χταπόδι, το γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να κοκκινήσει (2-3 λεπτά),βάζουμε μέσα τα 3 φύλλα δάφνης το γυρίζουμε με τις βεντούζες προς τα πάνω, το πιπερώνουμε και κλείνουμε την χύτρα. Μόλις σφυρήξει χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε την χύτρα μόλις κρυώσει, βάζουμε το χταπόδι σε ένα τρυπητό να φύγουν τα νερά που έχει βγάλει και αδειάζουμε την χύτρα.

Βάζουμε μέσα το λάδι να κάψει, μετά χαμηλώνουμε την φωτιά, τοποθετούμε μέσα το χταπόδι με τις βεντούζες προς τα πάνω και το ψήνουμε 2-3 λεπτά.

Μετά το βγάζουμε προσεκτικά και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

Ρίχνουμε από πάνω το λάδι της χύτρας , μπόλικο ξύδι και ρίγανη. Μοιάζει σαν να έχει φηθεί στα κάρβουνα.

Νοστιμότατη συνταγή που την συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά και ουζάκι!

χταπόδι

σαλατα