19 Απριλίου, 2020
Κανταΐφι με σιρόπι Stevia

Υλικά:
- 400 γρ φύλλο φύλλο κανταΐφι
- 180 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
- 200 γρ μαργαρίνη light λιωμένη
- 1 κ.σ. κανέλλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
- 1 1/2 ποτήρι Deligio Stevia
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- το χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Μαδάμε το κανταΐφι. Το χωρίζουμε στα δύο. Βάζουμε το μισό σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. και το ραντίζουμε με τη μισή μαργαρίνη.
Ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια, τη κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι, το ραντίζουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη και με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου. Όσο ψήνεται το κανταΐφι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε 2-3 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το κανταΐφι, το ραντίζουμε με το κρύο σιρόπι και έτοιμο!
Εξαιρετικά νόστιμο και τραγανό γλυκό!