17 Απριλίου, 2020
Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι

Υλικά:
600 gr φαρίνα (300 gr κόκκινη και 300gr ολικής άλεσης περίπου)
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
2 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό
1 ποτήρι ζάχαρη καρύδας
1 κ.σ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γλ. baking powder
σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Βάζουμε μέσα στη φαρίνα την κανέλα και το baking powder και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά στο μπολ με τα υγρά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή που όμως να πλάθεται. Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια που πλάσαμε. Η συνταγή είναι για ένα ταψί φούρνου περίπου.
Από πάνω βάζουμε σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Γίνονται πολύ τραγανά και νόστιμα. Κατάλληλα να συνοδεύσουν το καφέ ή το τσάι μας. Καλή σας απόλαυση!