11 Ιανουαρίου, 2016
Καροτόσουπα

Υλικά:
- 1 κιλό καρότα
- 2 γλυκοπατάτες κόκκινες
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 κολοκυθάκια
- σέλινο
- 1 κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ telia 3% λιπαρά
- αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.γ.μοσχοκάρυδο
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- λίγα φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
- λίγο ελαιόλαδο προαιρετικά
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει το αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πολτοποιούμε με την ράβδο μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι,μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο ωμό ελαιόλαδο αλλά δεν είναι απαραίτητο γιατί η σούπα από μόνη της είναι πολύ νόστιμη. Σερβίρεται ζεστή με μία κουταλιά γιαούρτι στη μέση του πιάτου και ένα φυλλαράκι δυόσμο. Είναι ένα εξαιρετικό και πεντανόστιμο πρώτο πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!