15 Δεκεμβρίου, 2015
Κοτόπουλο φιλέτο γιουβέτσι
Posted in : Συνταγές on by : Angela
Υλικά:
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
- 1 πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης
- 4 ντομάτες κομμένες στο multi
- 3 κ.σ.πελτέ
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 κύβους κοτόπουλο
- 2 ποτήρια ζεστό νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι μυζήθρα ξερή τριμμένη ή κεφαλοτύρι
- αλάτι,πιπέρι
- 1 φλ λάδι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φιλέτα σε κύβους, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Σε μία γάστρα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ζεστό νερό όπου έχουμε λιώσει τους κύβους και τον πελτέ, το υπόλοιπο λάδι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο στη γάστρα και αν χρειάζεται λίγο νερό, ανακατεύουμε και ψήνουμε ακόμη 20 λεπτά. Μετά βγάζουμε την γάστρα από το φούρνο, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε, το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί, σερβίρουμε και καλή μας όρεξη.