27 Νοεμβρίου, 2015
Ρολά παρμεζάνας με γαλοπούλα

Υλικά :
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ παρμεζάνα ή πεκορίνο
- 8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή light
Εκτέλεση :
Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα.Τοποθετούμε το ένα φύλλο επάνω σε μία λαδόκολα λαδωμένη και το ανοίγουμε λίγο να λεπτύνει.Πασπαλίζουμε στο φύλλο την παρμεζάνα αλλά κρατάμε λίγη. Βάζουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μετά τοποθετούμε τις φέτες γαλοπούλας αφήνοντας γύρω γύρω ένα δάκτυλο περιθώριο.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε επάνω από το πρώτο. Πατάμε τα 2 φύλλα ώστε να κολήσουν μεταξύ τους,και αρχίζουμε να τα τηλίγουμε τα 2 φύλλα σε ρολό από την στενή πλευρά.
Αφού το τηλίξουμε όλο το τοποθετούμε στο ψυγείο 1/2 ώρα να σφίξει και μετά το βγάζουμε και το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστών.Τοποθεούμε τις ροδέλες σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολα λαδωμένη αφήνοντας μεταξύ τους ένα κενό γιατί θα φουσκώσουν και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ μόνο με τρία υλικά.Τρώγεται ζεστό.
Καλή σας απόλαυση!