27 Ιουνίου, 2015
Μοσχάρι κοκκινιστό με πένες ολικής άλεσης
Posted in : Συνταγές on by : Angela
Υλικά:
- 1,5 κιλό μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα κομμένα σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 4 μεγάλα καρότα ολόκληρα
- 1 κ.γ.γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κ.σ.κανέλα
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη 500 γρ.
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
- 3 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
Βάζουμε την χύτρα ταχύτητας στο μάτι της κουζίνας και μόλις κάψει ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές.
Μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τα καρότα, τα μπαχαρικά, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε την χύτρα χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
Συγχρόνως σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πένες ολικής άλεσης και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Μετά τις σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι.
Σερβίρουμε τις πένες με τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών και από πάνω βάζουμε το μοσχαράκι με λίγη σάλτσα και καρότα.