25 Ιουνίου, 2015
Γεμιστά με ρύζι
Posted in : Συνταγές on by : Angela
Υλικά:
- 4 ντομάτες, 2 πιπεριές πράσινες, 2 πιπεριές κόκκινες, 2 κολοκύθια στρογγυλά, 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στην μέση κάθετα
- λάδι 3/4 φλ
- ρύζι αναποφλοίωτο ή καστανό 1 κ.σ. για κάθε γεμιστό
- 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ σταφίδες αποξηραμένες ξανθές
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο και μάραθο ή βασιλικό ψιλοκομμένα
- 1 φάκελλο κουκουνάρι
- 2 πατάτες
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά και τα αδειάζουμε. Κρατάμε την ψίχα και αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες. Βράζουμε λίγο το ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει λίγο και το σουρώνουμε.
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ψιλοκόβουμε την ψίχα από τα λαχανικά σε ένα μπωλ. Βάζουμε σε πολυκόφτη τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα χοντροκόβουμε.
Μετά βάζουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα κόβουμε όλα ψιλά και τα ενσωματώνουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι,τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το βρασμένο ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!