26 Ιανουαρίου, 2016
Παντζαροσαλάτα
Posted in : Συνταγές on by : Angela
Υλικά:
- 4 μεγάλα παντζάρια έτοιμα βρασμένα ή φρέσκα βρασμένα
- 1 συσκευασία γιαούρτι στραγγιστό Total 2% λιπαρά 1 κιλού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ.καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 2 κ.σ. balsamico λευκό
- 5 κλωνάρια δυόσμο φρέσκο μόνο τα φύλλα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο multi το ελαιόλαδο,το balsamico ,το σκόρδο και τον δυόσμο και τα χτυπάμε καλά.
Πλένουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το μίγμα του λαδιού,τα καρύδια,αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μετά βάζουμε και τα παντζάρια και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε και από πάνω διακοσμούμε με λίγα καρύδια που έχουμε φυλλάξει και ένα κλωναράκι δυόσμο.
Πανεύκολη,δροσερή και νοστιμότατη σαλάτα.