22 Σεπτεμβρίου, 2015
Σουτζουκάκια κοτόπουλου

Υλικά:
Για τα σουτζουκάκια
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 2 αβγά
- 3 σκελ. σκόρδο τριμμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 ποτήρι νιφάδες βρώμης (μουσκεμένες σε 1 ποτήρι κόκκινο κρασί και στυμμένες)
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. λάδι
- 2 κ.γ. κοφτό κύμινο
- 1 κ.γ.πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 3 ντομάτες μεγάλες τριμμένες ή 1 κουτί ντομάτες στον τρίφτη 500 γρ.
- 3 κ.σ. πελτέ διαλυμένο σε νερό (2 ποτήρια )
- 1 σκελ. σκόρδο τριμμένη
- 1 φλ.καφέ λάδι
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για γαρνίρισμα)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με όλα τα υλικά της και την αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
- Φοράμε γάντια,τα βρέχουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσει ο κιμάς και πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα.Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολα λαδομένη ελαφρά.
- Ψήνουμε τα σουτζουκάκια σε προθερμασμένο φούρνο επιλέγοντας αέρα και grill εναλλάξ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε,τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε με ρύζι καστανό με λαχανικά ή πατάτες φούρνου και γαρνίρουμε με μαιντανό.
- Δοκιμάστε τα !