10 Οκτωβρίου, 2015
Μπιφτέκια γεμιστά

Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλ. νιφάδες βρώμης μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
- 2 κ.σ. ketchup
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. λάδι
- 2 αβγά
- 400 γρ κασέρι ligth κομμένο σε κύβους
- 5 μέτριες ντομάτες κομμένες στη μέση
- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το κασέρι) για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Μετά τα πλάθουμε και παίρνουμε ένα κύβο από το τυρί και το τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια πιέζοντάς το να μπει μέσα.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι τοποθετούμε μία λαδόκολα και βάζουμε επάνω τα γεμιστά μπιφτέκια. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν (περίπου 50 λεπτά).
- 10 λεπτά πριν ψηθούν τοποθετούμε στο ταψί τις ντομάτες αλατισμένες.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας με ρύζι basmati βρασμένο μαζί με ένα φλυτζάνι ανάμικτα κατεψυγμένα λαχανικά και τις ψημένες ντομάτες.
Καλή σας όρεξη!