4 Φεβρουαρίου, 2017
“Τούρτα” με κιμά κοτόπουλου

Υλικά:
- 7 έτοιμες κρέπες
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 300 γρ γραβιέρα light ΚΑΡΑΛΗ τριμμένη
- 1 κουτί ντομάτες στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθη 500 γρ.
- 2 κ.σ.πελτέ αραιωμένο σε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλο
- 1/2 ποτήρι ε.π.ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε στην χύτρα ταχύτητας το μισό λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Μετά προσθέτουμε τις τομάτες στον τρίφτη,τον πελτέ,τον μαιντανό,τον δυόσμο,τα μπαχαρικά, το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε την χύτρα και μόλις σφυρίξει χαμηλώνουμε το μάτι στη μισή θερμοκρασία και ψήνουμε για μισή ώρα. Μόλις γίνει η γέμιση ανοίγουμε την χύτρα και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό pyrex το αλοίφουμε με λάδι με ένα πινέλο και τοποθετούμε την πρώτη κρέπα. Από πάνω ρίχνουμε λίγο τυρί.
Μετά από πάνω από το τυρί βάζουμε τον κιμά.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τις 6 κρέπες. Μετά τοποθετούμε από πάνω την έβδομη και τελευταία κρέπα από πάνω ρίχνουμε τυρί,βάζουμε φέτες ντομάτας χωρίς τους σπόρους και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να λειώσει το τυρί. Δεν φαντάζεστε πόσο νόστιμο,εμφανίσιμο και πρωτότυπο φαγητό είναι. Δοκιμάστε το!