29 Μαρτίου, 2018
Σολομός στο φούρνο με πορτοκάλι

Υλικά:
- 1 κιλό σολομό φιλέτο σε φέτες χωρίς το δέρμα
- το χυμό από 1 πορτοκάλι
- το χυμό και το ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ.ρίγανη ξερή
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το σολομό το σκουπίζουμε και τον αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαιντανό, καλά σε ένα μπολ.
Περιχύνουμε το σολομό και κουνάμε το ταψί ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον να μαριναριστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα στη μέση του φούρνου και ψήνουμε το σολομό για 20 λεπτά από τη μία πλευρά. Ενδιάμεσα βγάζουμε το ταψί και περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα του. Μετά το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στη θέση αέρα και grill .
Σερβίρουμε σε μία πιατέλα, περιχύνουμε από πάνω με λίγη από τη σάλτσα του ταψιού και γαρνίρουμε με φέτες πορτοκάλι και μαιντανό ψιλοκομμένο. Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Είναι μία πεντανόστιμη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!