Cheesecake light

Posted in : Συνταγές on by : Angela

Υλικά :

Για την βάση :

  • 1 πακέτο μπισκότα petit beurre ολικής άλεσης
  • 125 γρ μαργαρίνη light λιωμένη
  • 2 κ.σ. λικέρ cherry ή brandy

Για την κρέμα:

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα Philadelphia 11% λιπαρά
  • 1 κουτί φυτική Morfat creemy
  • 200 gr ανθότυρο
  • 2 κ.σ. stevia

Για την επικάλυψη:

  • 1 κουτί κομπόστα βύσσινο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. λικέρ cherry ή brandy

Εκτέλεση:

  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι , τα βάζουμε σε ένα μπολ  και προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη  και τις 2 κ.σ. λικέρ cherry ή brandy .  Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί η μαργαρίνη με το μπισκότο.  Με ένα κουτάλι το πατάμε σε ένα  ταψί με αποσπώμενη βάση ώστε να γίνει ένα μείγμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη  Morfat creemy κι αφού αφρατέψει προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση από μπισκότα.
  • Σουρώνουμε τα βύσσινα και στο ζουμί της κομπόστας (1 φλ) προσθέτουμε  2 κ.σ. λικέρ cherry ή brandy και το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάουρ και  βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Μετά προσθέτουμε στην κρέμα  τα βύσσινα και αφού κρυώσει την περιχύνουμε στην τούρτα. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Μετά το ξεφορμάρουμε και το γλυκό μας είναι έτοιμο και με λιγότερες θερμίδες και λαχταριστό . Καλή σας απόλαυση!

cheesecake