23 Οκτωβρίου, 2015
Παστίτσιο ελαφρύ

Υλικά:
- 150 γρ. τυρί τριμμένο regato light
- 300 γρ πένες ή φιογκάκια ολικής άλεσης
- 2 κ.σ.φυτική μαργαρίνη light
Κιμάς:
- 750 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλ καφέ λάδι
- 2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη 500 γρ
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 πιπεριές κομμένες καρέ
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φύλλα)
- 1 κουτί μανιτάρια φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ.μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. κανέλα και γαρύφαλλο τριμμένα
- 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Μπεσαμέλ:
- 6 κ.σ. φουσκωτές corn flour
- 2 κ.σ.φυτική μαργαρίνη light
- 2 αυγά
- 6 ποτήρια γάλα εβαπορέ light αραιωμένο
- 150 γρ. τυρί τριμμένο regato light
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά.Τα σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές μαργαρίνη light και ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα, ανακατεύοντας καλά.
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Ρίχνουμε το λάδι στην χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά .
Για την μπεσαμέλ, βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 5 ποτήρια από το γάλα να κάψουν και προσθέτουμε την μαργαρίνη, αλάτι πιπέρι και 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο . Διαλύουμε το corn flour σε ένα ποτήρι κρύο γάλα και μόλις κάψει το γάλα στην κατσαρόλα το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από την φωτιά ,ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε μερικές κουταλιές από την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε τα αυγά στην μπεσαμέλ.Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε σε ταψί, τα μακαρόνια. Ρίχνουμε το τυρί (κρατάμε λίγο για τον κιμά) και ανακατεύουμε να πάει παντού.Προσθέτουμε από πάνω όλο τον κιμά και πασπαλίζουμε πάλι με λίγο τυρί.Έπειτα προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τυρί που μας έχει απομείνει για να πάρει χρώμα το παστίτσιο .
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Με αυτό τον τρόπο παρασκευής το παστίτσιο μας έχει πολύ λιγότερες θερμίδες αλλά όλη την γεύση! Δοκιμάστε το.