8 Νοεμβρίου, 2015
Πρασόπιτα με πιπεριές

Υλικά:
- 1 πακ. Θρακιώτικο χωριάτικο φύλλο
- 5 μεγάλα πράσα σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 πιπεριές (2 κόκκινες , 2 πράσινες,1 κίτρινη) κομμένες μακρόστενες
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ή βασιλικό φρέσκο
- 1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φακελάκι άσπρο σουσάμι και 2 κ.σ.μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση :
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα χωρίς καπάκι, τα πράσα, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με μισό ποτήρι νερό και τ’ αφήνουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά και εξατμιστούν τα υγρά τους. Μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά ,το λάδι,το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μετά λαδώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό με διάμετρο 40 εκ και στρώνουμε 4 φύλλα λαδώνοντάς τα ανάμεσά τους . Βάζουμε τη γέμιση στο ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3-4 φύλλα.Λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο και σκορπίζουμε από πάνω το άσπρο και μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα για περίπου 45 λεπτά.
- Την βγάζουμε από τον φούρνο,την αφήνουμε να κρυώσει λίγο,την κόβουμε και απολαμβάνουμε!