21 Μαρτίου, 2020
Παστίτσιο “Ρολό” με κιμά κοτόπουλου
Posted in : Συνταγές on by : Angela
Υλικά:
Για τον κιμά:
- 600 γρ κιμά από φιλέτο κοτόπουλου
- 1 κουτί ντομάτες στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθη 500 γρ.
- 2 κ.σ.πελτέ αραιωμένο σε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε κύβους
- 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 ποτήρι μανιτάρια κομμένα κονσέρβας
- 300 γρ. regato light ή άλλο της αρεσκείας σας
- 1/2 ποτήρι ε.π.ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 400 γρ πένες ή λαζάνια τρικολόρε ή ολικής ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 1 κ.σ. μαργαρίνη light για τα ζυμαρικά
Για την εύκολη μπεσαμέλ:
- 3 ποτήρια γάλα light
- 3 φουσκωτές κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. μαργαρίνη light
- 1 αβγό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον κιμά: Βάζουμε στην χύτρα το μισό λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Μετά προσθέτουμε τις τομάτες στον τρίφτη,τον πελτέ,τον μαϊντανό,τον δυόσμο,τα μπαχαρικά, ( από το μοσχοκάρυδο βάζουμε το 1 κ.γ.,το άλλο το βάζουμε στα ζυμαρικά), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε την χύτρα και μόλις σφυρίξει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και ψήνουμε για μισή ώρα. Μόλις γίνει ο κιμάς ανοίγουμε την χύτρα , την αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε το τυρί και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τους, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε με 1 κ.σ. μαργαρίνη light και τα ανακατεύουμε με ένα κ.γ.μοσχοκάρυδο. Ετοιμάζουμε την εύκολη μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 2 ποτήρια γάλα, το αλάτι,το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τη μαργαρίνη να κάψουν. Στο τρίτο ποτήρι γάλα που είναι κρύο διαλύουμε το κορν φλάουρ. Μόλις το γάλα στη κατσαρόλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα γιατί πήζει αμέσως. Μόλις πήξει τη κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε με πιρούνι το αβγό μετά ρίχνουμε στο πιάτο λίγη από τη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε και μετά το ρίχνουμε στη κατσαρόλα ανακατεύοντας γρήγορα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, κιμά, μπεσαμέλ και ζυμαρικά. Μετά ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο. Παίρνουμε 1 φύλλο το απλώνουμε και με ένα πινέλο το λαδώνουμε με το υπόλοιπο από το λάδι. Μετά βάζουμε από πάνω και ένα δεύτερο φύλλο.
Βάζουμε γέμιση κατά μήκος της φαρδιάς πλευράς αφήνοντας 2 δάκτυλα κενό από κάθε πλευρά.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τις 2 πλευρές και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το ρολό σε λαδωμένο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Μετά λαδώνουμε όλα τα ρολά στο ταψί, τα ραντίζουμε με νερό, τα χαράζουμε και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τρώγονται ζεστά γιατί αν μείνουν το φύλλο μαλακώνει. Καλή σας όρεξη!