22 Οκτωβρίου, 2015
Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο

Υλικά:
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- ανθότυρο κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- λίγο λάδι
Για τη σάλτσα:
- 3 ντομάτες κόκκινες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- δυόσμο και βασιλικό ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση :
- Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 εκατοστού, τις λαδώνουμε με πινέλο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο στο grill και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Βάζουμε τις ντομάτες σε κατσαρολάκι και τις βράζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
- Όταν κρυώσουν οι μελιτζάνες παίρνουμε μία φέτα μελιτζάνας την αλείφουμε με λίγο λάδι, βάζουμε στην μία πλευρά ένα κομμάτι ανθότυρο και δυόσμο και τυλίγουμε.
- Όταν τελειώσουμε με όλες τις μελιτζάνες τις βάζουμε κολλητά μεταξύ τους σε ταψάκι και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Από πάνω βάζουμε λίγο ανθότυρο τρμμένο.
- Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
- Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με μανούρι, αλλά θα έχει περισσότερες θερμίδες.
- Καλή μας όρεξη!